2009. január 27., kedd

Gyakorlat - Kijelölések II. rész

Varázspálca és társai

Nem csak az elmozdítandó tárgyat jelölhetjük ki. Néha hasznosabb - pl. ha egy tárgyat a homogén színű háttér előtt akarunk kijelölni - a háttérrel foglalkozni.

Mentsük le gépünkre az alábbi gyakorlóképet a megszokott módon. Nálam gyakorlokep3.jpg a neve.


gyakorlókép

Vonjunk négyszögletű kijelölést a szívecske köré úgy, maradjon kicsi hely a szív és a kijelölő keret között. Így a szív a fehér hátterével együtt van kijelölve. Mit csináljunk, hogy csak a szív maradjon?


vonjunk négyzetes kijelölést a szív köré

Válasszuk ki a Varázspálca Eszközt, majd a Tűrést állítsuk 32-re. Tartsuk lenyomva az Alt billentyűt úgy, hogy az egérkurzor mellett mínuszjel (-) legyen látható, majd kattintsunk a fehér háttérre a négyzetes kijelölésen belül.


használjuk a mínuszos varázspálcát

Az összes fehér képpont elveszíti kijelölését, csak a szív marad kijelölve.


szoros kijelölés után

Válasszuk ki a Mozgató Eszközt (Move Tool), majd húzzuk le a szívet a jobb alsó sarokba. Megmarad a szívnek a "lenyomata", de ezt a későbbiekben megtanuljuk eltüntetni.


mozgassuk el a szívet

Ha jobban megnézzük képünket, láthatjuk, hogy a szív még mindig ki van jelölve (mozog a kijelölés szorosan körülötte). Ahhoz, hogy megszüntessük a kijelölést, válasszuk a Kijelölés (Select) menüpontot, majd a Kijelölés megszüntetése (Deselect) lehetőséget.


szüntessük meg a kijelölést

Készen is vagyunk a lusta-okosoknak való kijelöléssel!


készen vagyunk

1 megjegyzés:

Wattacukor írta...

Megcsináltam, tökjó, csak nekem nem egy fekete szív maradt az eredeti helyén, hanem egy vékony körvonal. Nem tudom feltölteni ide a képet... van ötleted, hogy miért ilyen lett?